Martin Kartner

Martin Kartner je partnerem pražské pobočky významné sítě advokátních kanceláří CERHA HEMPEL, která prostřednictvím svých sedmi poboček působí zejména ve státech střední a východní Evropy.

V rámci své praxe se angažuje především v oblasti financování a insolvenčního řízení. Jeho hlavní specializací je insolvenční financování a exportní financování, finanční restrukturalizace a insolvenční procesní agenda. Jeho doménou jsou projekty finanční analýzy a právního řešení finanční restrukturalizace společností. Má bohaté zkušenosti také v oblasti bankovní a finanční regulace.

Právní služby v oblastí restrukturalizací a insolvencí poskytuje pro klienty podnikající zejména v odvětví těžkého průmyslu a strojírenství, díky čemuž získal na trhu jedinečnou odbornost. V oblasti insolvencí má zkušenosti ze zastupování jak věřitelů i dlužníků. Z věřitelů, na jejichž zastupování se podílel, lze uvést například VÍTKOVICE STEEL, VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY nebo GATX RAIL AUSTRIA. Z dlužníků, na jejichž zastupování se podílel, lze uvést reorganizace obchodní skupiny POLDI nebo společnosti PILSEN STEEL.

Za své dosavadní úspěchy je pravidelně oceňován mezinárodními právnickými žebříčky. Je členem mezinárodní Turnaround Management Association.

Kontakt: martin.kartner@cerhahempel.cz